Nov 30, 1999 | door: debbie | 3 reactie(s) | reageer

Airedale Terriers

Sinds kort is mijn fotostudio klaar en kan ik naar hartelust fotograferen. Dit is een van de eerste resultaten die hieruit zijn voortgekomen: foto's van mijn eigen modellen. 

Mijn liefde voor de Airedale onstond een aantal jaren geleden toen wij onze eerste Airedale Rossi kregen. Helaas mocht Rossi maar 2 jaar worden. Op deze foto zie je onze Bruno. Hij is onze 3e Airedale. 

 

 

Even een stukje over het ras voor het interesseert:

Hij is nog altijd: De Koning der Terriers. Zijn naam de koning van de terriers dankt hij niet alleen aan het feit, dat hij de grootste der terriers is, maar nog meer aan zijn statige en adelijke verschijning. Hij heeft zijn populariteit vooral te danken aan zijn fijne karakter, hij is zowel geschikt voor huishond als gebruiks hond. Hoewel nooit een echt moderas, heeft de Airedale toch geregeld en overal veel liefhebbers gevonden. Al naar gelang zijn talenten werd en wordt hij tegenwoordig gebruikt als blinde geleidehond, hulp bij de jacht, maar ook voor bewaking van grenzen of als politie hond en verder bij vele takken van de hondensport.  Als huishond bevredigt hij het verlangen van degene die een flinke hond wenst en toch een die weinig ruimte inneemt en zich binnenshuis rustig gedraagt. Als huishond heeft hij zijn populariteit vooral te danken aan zijn fijne karakter, Hij is aanhankelijk, lief voor mens en dier, trouw en waaks.

Atletisch gebouwd, scherp van uitdrukking, snel van beweging, in gespannnen verwachting bij elke beweging. Deze aard blijkt uit de uitdrukking van de ogen, de dracht van de oren en de staart.

  foto: Lara & Bruno

 

Zijn hoofd is lang, niet te breed tussen de oren met een krachtige voorsnuit,. Hij heeft donkere ogen met een schrandere terriër uitdrukking. Zijn oren zijn klein, V-vormig, zijwaarts met de punt naar voren gedragen. Hij heeft een kort, gespierd lichaam, diepe doch niet te brede voorborst, goed geronde ribben en een rechte rug, met een hoog aangezette staart welke vrolijk gedragen doch niet over de rug gekruld. De vacht is hard en ruw, de kleur is black and tan, indien op de juiste manier geplukt. De schofthoogte van de teven ligt tussen de 56 en de 59 cm. De schofthoogte van de reuen ligt tussen de 60 en de 62 cm. Hij heeft een temparamentvol, intelligent, aanhankelijk, waaks, vrolijk en vooral een vriendelijk karakter. De Airedale is een goed mens in hondenkleren.

En een leuke opgave: Wat is er leuker dan een Airedale?  Antwoord: Twee Airedales!!!

 


 

Reakties

katinka door: katinka | Nov 13, 2010

ha schone zus, Wat een prachtige foto's! En zo'n mooie website, wie heeft die gemaakt ;-) groetjes Katinka


Ramona door: Ramona | Nov 15, 2010

Hey Debbie, Je site is heel mooi geworden, super. Ook leuk om te zien dat je een eigen studio hebt ingericht. Dat wist ik namelijk nog niet. Ik wens je heel veel succes Groetjes Ramona


Bregje door: Bregje | Mar 06, 2011

Hoi Debbie, je foto's worden steeds geweldiger! Ze zien er echt goed uit. Heel goed bezig. Ik wil ook nog eens met Jibbe langs komen, maar krijg die maar eens goed op de foto, oh nee, krijg mij maar eens goed op de foto, nog moeilijker! Liefs en een dikke knuffel, Bregje.


Plaats reaktie

 
 

Netwerken

 

Nieuws

Publicatie in Hondenleven

Nov 30, 1999 | kommentaar0
 

 Een van mijn foto's is gepubliceerd in het blad Hondenleven. Hèt tijdschrift voor iedereen met een hart voor honden. 

Lees meer

Perzische kat

Nov 30, 1999 | kommentaar4
 

Hero, Perzische kater.

Hero is een grote schat, hij gedraagt zich een beetje als een hond.

Lees meer

Glow Eindhoven

Nov 30, 1999 | kommentaar0
 

GLOW - International Forum of Light in Art and Architecture
Eindhoven 2010 5de editie. 

Lees meer

Bichterweerd

Nov 30, 1999 | kommentaar0
 

Na afloop van de baggerwerken herstelt het bedrijf Bichterweerd het gebied in oorspronkelijke toestand.

Lees meer

Rotterdam, Kop van Zuid

Nov 30, 1999 | kommentaar1
 

Met onze fotoclub reisden wij op zondag 24 oktober naar de Kop van Zuid in Rotterdam onder de bezielende begeleiding van fotograaf Evan Iatrakis. Aldaar aangekomen troffen wij een uitermate fotogenieke omgeving aan voorzien van prachtige architectuur.
 

Lees meer