Nov 30, 1999 | door: debbie | 0 reactie(s) | reageer

Bichterweerd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Immobiliën- en Grindexploitatiemaatschappij Bichterweerd N.V. gevestigd te Rotem, gemeente Dilsen-Stokkem, is met een jaarproductie van ca. 1 miljoen ton granulaten één van de grootste producenten van zand, grind en steenslag in België.

De ruwe zand- en grindspecie wordt met behulp van een grindzuiger gewonnen uit het consessiegebied de Meerheuvel in de Belgisch-Limburgse Maasvallei. Deze tout-venant grondstof wordt vervolgens met behulp van een meer dan 2 kilometer lange transportband naar de verwerkingsinstallatie gevoerd. Daar vindt het proces van intensief wassen, zeven en breken tot separate fracties plaats. Het bedrijfsterrein ligt pal tegenover ons dorpje aan de Maas.

Het gemeentebestuur van Dilsen-Stokkem leverde een nieuwe vergunning af aan Bichterweerd nv voor de aanleg van een mobiele loskade ter hoogte van de Zuid-Willemsvaart op het bedrijventerrein in deelgemeente Lanklaar.

De tijdelijke vergunning voor het plaatsen van de mobiele laadinstallatie werd voor het eerst in mei 2004 afgeleverd. Door de toekomstige werken aan de Maas, vooral in de sectoren Koggegreend en Bichterweerd, komt opnieuw een grote hoeveelheid tout-venant vrij. Dat is een onbewerkte delfstof die bij baggerwerken vrijkomt.

De firma Bichterweerd wil nu zoveel mogelijk grind afvoeren via de Zuid-Willemsvaart en daarom vroegen ze een nieuwe stedenbouwkundige vergunning aan voor de mobiele laadkade.

Het gemeentebestuur is blij met deze werkwijze, die de binnenvaart ten goede komt', zegt burgemeester Lydia Peeters (Open VLD). 'Een schip van duizend ton betekent vijftig vrachtwagens minder op de toch al drukke wegen.'

Na afloop van de baggerwerken herstelt het bedrijf Bichterweerd het gebied in oorspronkelijke toestand.

 

(Bron: Het Nieuwsblad.be, Bichterweerd BV)
 

Reakties

Plaats reaktie

 
 

Netwerken

 

Nieuws

Publicatie in Hondenleven

Nov 30, 1999 | kommentaar0
 

 Een van mijn foto's is gepubliceerd in het blad Hondenleven. Hèt tijdschrift voor iedereen met een hart voor honden. 

Lees meer

Perzische kat

Nov 30, 1999 | kommentaar4
 

Hero, Perzische kater.

Hero is een grote schat, hij gedraagt zich een beetje als een hond.

Lees meer

Airedale Terriers

Nov 30, 1999 | kommentaar3
 

Sinds kort is mijn fotostudio klaar en kan ik naar hartelust fotograferen.

Lees meer

Glow Eindhoven

Nov 30, 1999 | kommentaar0
 

GLOW - International Forum of Light in Art and Architecture
Eindhoven 2010 5de editie. 

Lees meer

Rotterdam, Kop van Zuid

Nov 30, 1999 | kommentaar1
 

Met onze fotoclub reisden wij op zondag 24 oktober naar de Kop van Zuid in Rotterdam onder de bezielende begeleiding van fotograaf Evan Iatrakis. Aldaar aangekomen troffen wij een uitermate fotogenieke omgeving aan voorzien van prachtige architectuur.
 

Lees meer